SAYANG KOWG!

Thursday, 13 December 2012

Status Facebook Anda : Ujian Allah




Aku pernah dengar sebelum ni pasal satu quote yang memang berkesan gila kalau korang ada masalah. Selalu bila aku ada masalah or ujian yang datang, aku selalu ingat pasal quote ini. Jadi, aku nak share dengan korang lah, manalah tahu membantu.


"Allah does not burden a person beyond his capacity"


Cakap Mat Saleh aku hari ini. Ala, sekali - sekala nak ber'feeling2' mata biru kulit putih. Apa salahnya, kan? Haha. Quote kat atas, aku curi dari status Facebook kawan sekolah menengah aku. Faiznur Fyda namanya. 


Jantan-jantan keparat kat luar sana, yang mana-mana masih single nak try ngorat, silakanlah! Dulu masa sekolah menengah dia cantik, tapi tak tahulah macam mana sekarang. Haha. Ok, back to our main topic today.


Maksud quote kat atas, bagi sapa-sapa yang tak faham Bahasa Inggeris.. Allah takkan menguji hambanya melebihi daripada had keupayaannya. Setiap cabaran or ujian yang Allah bagi kat kita, Allah tahu kita boleh mengharunginya. 


Tapi, cara kita untuk selesaikan masalah itu sahaja, itu yang kita kena tahu. Jadi, jangan takut, jangan marah, kalau Allah turunkan ujian kepada kita. Sebab kita sebenarnya mampu untuk menyelesaikannya.


Chaiyok2, jangan masam-masam muka, sedih-sedih! 
Senyum sikit :)



Post a Comment