SAYANG KOWG!

Thursday, 6 December 2012

Wahai Clash of Clans, Aku Dah Addicted Pada Kau



Ya Allah, sejak ada The New iPad (ok, niat memang nak berlagak) aku dah lupakan blog ini. Aku ingatkan beli iPad lagi lah aku aktif nak berblogging tapi malangnya, tersasar jauh niat aku. Haha. Meh-meh aku nak cerita kat korang apa jadi kat aku sejak ada iPad.




Aku memang tak suka main games. Jarang gila aku main dan kalau main pun, sekejap je aku main. Lama-lama aku dah bosan. Tapi kali ini, lain gila. Aku main Clash of Clans, jadi addicted gila-gila.








Permainan strategi macam ini memang jarang la aku main. Nak kena buat pasukan perang, kemudian hantar perang. Selalu aku main  "barbie doll". Pakaikan baju pengantin, baju tidur. Tak pun aku main cucuk-cucuk tanam. Tanam anggur, tanam pisang... (Ok, semua tipu..aku memang tak main games).


Game ni lebih kurang pasal kita kena bina empayar. Bina pasukan perang, bina alatan peperangan dan bina defences pada Town Hall kita. Then kita boleh menyerang dan diserang. Kalau kita menang or dapat pertahankan Town Hall kita, kita akan dapat trofi.


Tak paham kan? Aku dah tahu, sapa suruh bebal tak belajar masa kat sekolah! Haha. Gurau2. Kalau korang nak lebih penerangan, korang  beli iPad, iPhone..then download game ini. Aku tak tahu la phone or gadget lain dapat main tak. Yela, bukan jenama Apple,kan? (Ok, berlagak lagi!)


Ok, aku dah siap buat team. Nak hantar team pergi perang jap! Fighting!




Post a Comment