SAYANG KOWG!

Wednesday, 18 July 2012

Review Novel : Bisik oleh Syaihan Syafiq




Ok..kali ni kita review pulak..
Novel Bisik oleh Syaihan Syafiq..
Juga keluaran Buku Fixi,
Aku bukan orang yang berpengalaman..
Dalam bidang penulisan..
Tapi aku just nak kongsi..
Apa yang aku rasa..
Bila baca novel ni...







First bila aku baca Prolog..
Aku dah gelak bantai2...
Sumpah sempoi!
Aku ulang, ulang n ulang..
Baca prolog dia..
Prolog sgt2 catchy!
Menyebabkan aku terus nak baca..
N tertanya2 apa sebenarnya berlaku...


Then bermulalah plot penceritaan..
Yang pada aku berkembang dengan sgt2 baik..
Aku suka cara penceritaannya...
Berkembang dengan baik..
Di awal penceritaan.


Paling aku suka..
Cara penulisan dia..
Sgt2 sempoi habis!
Rileks giler!
Tak perlu aku nak hadam..
N baca ayat berbunga-bunga..


Tapi pada aku..
Ada part yang macam tak best..
Macam part dia n Ayu..
Ada hubungan sulit..
Pada aku tak perlu..
Tapi mungkin pada penulis..
Itu perlu untuk panjangkan cerita...


Endingnya..
Haha..Memang aku dah jangka..
So, element suprise tak ada..


Overall,
Novel yang wajar dibeli..
Pujian lebih diberi..
Cz cara penulisan sgt2 aku suka!



Post a Comment