SAYANG KOWG!

Monday, 19 November 2012

Ramainya Beratur Untuk Dapatkan McDonalds Free Egg McMuffinAku dudk dekat Damansara Damai. Hari-hari aku pergi kerja naik motorsikal dan akan lalu McDonalds dekat dengan rumah. Hari-hari juga aku akan tengok suasana lengang pagi kat McDonalds Damansara Damai. Mungkin ramai yang lebih menyukai makan roti canai dan teh tarik untuk makan pagi.


Tapi tadi,  dari depan rumah aku dah nampak jalan sesak. Kenapa? Ada kemalangan ke? Ataupun ada kereta rosak kat depan? Bila dah mencelah, dan nampak McDonalds, baru aku teringat, yang hari ini McDonalds ada mengedarkan Egg McMuffin percuma.


McDonalds mengedarkan McMuffin percuma kepada 1000 pelanggan di setiap cawangan McDonalds restoren. Konsepnya, siapa cepat dia dapat. Dah Egg McMuffin hanya akan diberikan satu kepada seorang pelanggan.


Eh? Bukan ke sekarang kita sedann giat, buat kempen boikot barangan Israel? Boikot McDonalds? Orang yang beratur nak benda percuma tu tak nampak ke kat berita, kat televisyen, Facebook, internet dan sebagainya tentang nasib rakyat Palestin?


Diserang, dicederakan, dibom dan dibunuh! Suami hilang isteri. Ibu hilang anak. Keluarga hilang tempat tinggal. Tak ada simpati lansung ke dalam diri kita sampaikan sanggup lagi beratur untuk mendapatkan McDonalds.


Hmm... Mungkin kita tak mengerti. Sebab bukan kita yang mengalami.Post a Comment