SAYANG KOWG!

Tuesday, 27 November 2012

Ulasan Filem : Rise of The Guardians



Minggu lepas, aku sempat tontog filem kartun baru kat pawagam. Macam biasa, datanglah Twilight sekalipun, kalau cerita kartun best, aku confirm sanggup beratur panjang untuk beli tiket. Janji mata aku sedap memandang. Huhuh.




Cerita ini mengisahkan tentang dongeng kanak-kanak tentang kewujudan beberapa watak dalam dunia ini. Contoh macam Santa Claus, Tooth Fairy, dan lain-lain. Kewujudan mereka memberikan kegembiraan kepada kanak-kanak. Sebab tu filem ini gelarkan mereka The Guardians. 


Bagi aku jalan cerita sangat best. Satu-satu dia terangkan. Apa tugas The Guardians dan macam mana The Guardians memberi kegembiraan kepada kanak-kanak. Best juga bila kemunculan Boogeyman, ditunjukkan macam mana kesan bila kanak-kanank sudah tak percayakan The Guardians.


Banyak nilai-nilai murni yang ada dalam filem ini. Contoh, macam semangat kerjasama. Macam mana The Guardians semua tolong Tooth Fairy kutip gigi kanak-kanan semasa semua Baby Tooth Fairy ditangkap oleh Boogeyman. 


Lawak memang banyak gila dalam filem ini. Terutamanya, watak-watak sampingan. Memang kelakar habis. Kalau korang tak tergelak walapuan sikit, memang something wrong kat wayar kepala korang.


Apa-apa pun memang enjoy. Aku bagi 4.5 bintang.



Post a Comment