SAYANG KOWG!

Tuesday, 30 April 2013

Pelakon Lagak Ngeri Maut


Hebat macam mana pun orang tu, kalau dah ajal, kat mana dan bila kita pun tak tahu. Itu yang berlaku pada pelakon lagak ngeri di India. Beliau yang juga pemegang rekod Guiness World Records untuk aksi flying-fox terpanjang menggunakan rambut maut ketika sedang melakukan aksi tersebut.




Sailendra Nath Roy yang berumur 49 tahun maut ketika cuba menyeberangi Sungai Teesta sejauh 180 meter. Roy ketika itu tiba-tiba tersekat dan tidak bergerak apabila sudah menghabiskan separuh perjalanan.


Selepas sampai di hospital, doktor mengesahkan bahawa kematian Roy adalah disebabkan sakit jantung.


Ingat, hebat mana pun kita, pemegang rekod apa sekalipun, kalau Allah dah takdirkan tiba masanya untuk kita berjuma Dia, mati juga kita. 



Post a Comment